Velkommen til mine slektssider
Hei
Jeg har her samlet alt av informasjon jeg har funnet oppgjennom årenes løp. Det hele begynte da jeg fikk mitt første barn. Vi fikk da en bok, hvor vi skulle skrive ned diverse informasjon rundt fødsel, dåp, m.m. Det var også der et lite familietre, hvor man kunne fylle ut foreldre, besteforeldre, og oldeforeldre. Det slo meg da at her må man kunne finne mer. Det har blitt en hel del mer.
Slektsforskningsprogram
Jeg fant fort ut at jeg trengte et dataprogram for å håndtere dette. Som den OpenSource fantasten jeg er, så lette jeg da etter et slikt program, og da spesielt rettet mot Linux. Jeg fant etter hvert GRAMPS, som dessverre ikke var oversatt til Norsk. Men med OpenSource er det jo bare å bidra, så da ble det også norsk versjon av dette programmet. Det begrenser seg heller ikke bare til Linux, så hvis du er ute etter et slektsprogram så anbefales dette på det sterkeste ;)
Tips
Et tips å ta med seg tidlig er å ALLTID husk å skrive ned kilder på alle ting du samler inn. Til å begynne fikk jeg jo samlet mye av informasjonen min muntlig av de nærmeste, og da var jeg ikke så flink med dette. Når jeg nå da finner informasjon andre steder som ikke stemmer med det jeg har, så blir det litt vanskelig hvis det ikke står hvilke kilde jeg har det fra.
Med årenes løp har jeg også funnet slektsforskningsløsninger jeg ikke er så glad i. Jeg har derfor en forsiktig oppfordring. For meg er det viktig å dele denne informasjonen. Det er for meg flott hvis det kan komme alle til gode. Nettsider som MyHer(i)tage , o.l. som krever abonement, er løsninger hvor vi som ikke vil betale for å få tilgang til våre egne data, ikke får innsyn i. Det er flott for enkelte familier for å få flere til å hjelpe til med å samle data, og kanskje også få treff med andre som jobber med det samme, men husk på at den dagen du slutter å betale abonement så har du ikke lenger tilgang til dataene dine. Vær hvertfall påpasselig med å ta eksporter som du har tilgang til uten om den platfomen. Det er jo også synd at vi slektsforskere da heller ikke få utvekslet disse dataene. (Så ser jeg at enkelte prøver å si det motsatte...)
Nettressurser
Det allermeste av det jeg har av personer i min slektsbase er norske personer og familier. Siden jeg begynte med dette har det kommet flere gode web-tjenester jeg bruker mye i mitt arbeid. Jeg har derfor to / tre tips på nettressurser som jeg har brukt mye. Disse er:
- Digitalarkivet - https://www.digitalarkivet.no/
Flott side for å søke i folketellinger, transkriberte kirkebøker m.m. Her har du også mange kirkebøker som ikke er transkribert. Så vet du hvilke kirkebok og hvilke år/dato du skal søke i, så finner du også mye slikt her. - Nationalbiblioteket - https://www.nb.no/
Jeg har i det siste også funnet at det er mye bygdebøker som er lagt ut til strømming her. Dette er en helt fantastisk ressurs. Det er også ekstra morsomt at det er søkbart på tvers av bøker. Skal du finne en gård eller en bestemt person, så kan du begynne å søke ganske så spist for å se om du tilfeldig vis får treff.
Sidene er bygget opp med mine barn som utgangspunkt, så er du her for å klikke deg frem, kan det kanskje være enklest å begynne med min sønns side.
Hvis du har noen spørsmål, eller noe å bidra med så er jeg MEGET taknemmelig for innspill. Jeg er tilgjengelig på epost frode ( at ) jemtland.com. Det kan være jeg er litt treg til å svare, men svar kommer det.
Disse websidene lages automatisk fra GRAMPS.
Nøkkeltall ved produksjon av sidene er:
- Individer: 7258
- Familier: 2477
- Nettsider sist synkronisert ut: 2020-05-16, 15:56:05